Weybridge Close, Appleton

The client brief on this project was about enlarging the kitchen / dining space at the rear of the property to create space for children and grown-ups to occupy the space at the same time and with an improved connection to the garden. A single storey conservatory was replaced with a 7m x 3.5m extension with bifold doors on the rear and side elevations capitalising on the wrap-around nature of the garden.

 

Y:1016 Weybridge CloseBIM1016-JW-XX-XX-M3-A-Model2017.pdf
Single storey addition to the rear of the existing property

 

 

Y:1016 Weybridge CloseBIM1016-JW-XX-XX-M3-A-Model2017.pdf
Bifolding doors used as a way to give uninhibited access to the wrap-around garden

 

 

Y:1016 Weybridge CloseBIM1016-JW-XX-XX-M3-A-Model2017.pdf
Extension provides family dining / living / kitchen space with strong visual connections to the garden

 

“We approached John Wood for our home extension and we are very glad we did, he offered a fantastic service. He had great ideas for our project, managed expectations impeccably throughout the process and was very reasonably priced. I would definitely recommend and use him again for any future projects.” Client testimonial, posted at google.co.uk

 

 

Y:1016 Weybridge CloseBIM1016-JW-XX-XX-M3-A-Model2017.pdf
Sloping rooflights provide daylight deep into the plan

 

 

IMG_0331
The exterior finishes were selected to blend with the original house

 

 

IMG_0333
Bifolding doors strengthen connection to garden

 

 

IMG_0328

Shafts of direct sunlight create visual interest in the new extension

 

Key facts:

  • construction type: extension & opening up
  • new / remodelled floor area: 50m²
  • concept design complete: June 2017
  • appointment type: RIBA stages 01 – 04 with additional visits
  • Main contractor: Urban Building Projects
  • Completed Summer 2018